Peter Sagan denkt dat er zondag veel kanshebbers zijn in de Ronde van Vlaanderen. De 24-jarige Slowaak vindt het onterecht dat er in de voorbeschouwingen vooral aandacht is voor hemzelf, Fabian Cancellara en Tom Boonen.

"Een twintigtal renners komt in aanmerking voor de overwinning als ze een goeie dag hebben. Er zijn dus zeker nog andere kanshebbers dan Cancellara, Boonen of ikzelf", laat Sagan weten in gesprek met Sporza.

"Denk maar aan jongens als Degenkolb en Roelandts. Ik zag ook al een sterke Devolder."

Sagan vreest het sterke blok van Omega Pharma-QuickStep. "Dat team heeft veel sterke renners, met naast Boonen ook Terpstra en Stybar. Zij kunnen het heel tactisch spelen en ervoor zorgen dat wij de koers moeilijk kunnen controleren."

Nieuw parcours

In tegenstelling tot vorig jaar hoeven de coureurs in de finale slechts twee keer de Oude Kwaremont en de Paterberg te beklimmen. Het maakt Sagan niet zoveel uit.

"Het nieuwe parcours heb ik nog niet bestudeerd, maar de hellingen ken ik wel. Ik kom hier nu al voor het vierde jaar, ik weet wel hoe de koers in elkaar zit. Vrijdag verken ik wel de finale."

Voor Sagan, vorig jaar achter Cancellara tweede in de voorjaarsklassieker, zou een zege in de Ronde van Vlaanderen speciaal zijn.

"Ik zou liever de Ronde van Vlaanderen winnen dan Milaan-San Remo. Toen ik nog klein was, was ik altijd blij als ik op tv naar de Ronde kon kijken. Voor mij is de Ronde specialer dan San Remo."

Alles wat u moet weten over de Ronde van Vlaanderen