De San Antonio Spurs hebben na negentien zeges op rij weer een nederlaag moeten incasseren in de NBA. Oklahoma City Thunder was donderdag met 106-94 te sterk in de topper in de Western Conference.

Met name in het derde kwart maakte Thunder het verschil. Andre Roberson bracht de thuisploeg met een driepunter aan de leiding (57-56).

Oklahoma zette de Spurs vervolgens snel op een achterstand van zestien punten. San Antonio kwam nog wel terug tot 91-83, maar echt in gevaar kwam de zege van Thunder niet.

Kevin Durant en Russell Westbrook waren met respectievelijk 28 en 27 punten het meest productief voor Thunder, dat al z'n vier duels met de Spurs heeft gewonnen in het reguliere seizoen.

Op 21 februari ging San Antonio voor het laatst onderuit, tegen de Phoenix Suns (85-106).

Jordan

Durant heeft nu liefst 39 wedstrijden op rij minimaal 25 punten gemaakt, de beste reeks sinds Michael Jordans serie van 40 duels met ten minste 25 punten in het seizoen 1986/1987.

"Heel cool toen ik de vrije worp benutte voor mijn 25e punt, helemaal omdat het publiek zo meeleefde", meldde Durant na afloop.

Ondanks de nederlaag gaan de Spurs nog altijd aan de leiding in de Western Conference. Thunder verstevigde de tweede plaats. Beide clubs zijn al zeker van deelname aan de play-offs.