De spelers die FC Barcelona dit seizoen verhuurt mogen ondanks het transferverbod dat de Catalanen woensdag kregen opgelegd van de FIFA in de zomer terugkeren naar Spanje.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona heeft gereageerd op geruchten in Spaanse media dat het transferverbod ook consequenties kan hebben voor de huurlingen.

"De spelers die wij verhuren kunnen rustig blijven. Na het seizoen mogen ze terugkeren", stelt de preses in de krant AS, nadat hij contact heeft opgenomen met de wereldvoetbalbond.

Ajacied Bojan Krkic is een van de drie spelers die de Catalanen momenteel elders hebben gestald.

Bojan (23) heeft een contract dat hem tot medio 2015 bindt aan FC Barcelona. De aanvaller trof dit seizoen drie keer doel in twintig eredivisieduels.

Fouten

FC Barcelona werd bestraft door de FIFA omdat het fouten heeft gemaakt bij de registratie en het vastleggen van tien spelers onder de achttien jaar. Pas medio 2015 mogen de Catalanen weer spelers aantrekken.

De Champions League-deelnemer is in beroep gegaan tegen de straf. Los daarvan heeft Barcelona van de wereldvoetbalbond negentig dagen de tijd gekregen om de situatie van de spelers te reguleren.