Fernando Alonso vindt dat de verschillende nieuwe regels ervoor hebben gezorgd dat de Formule 1-auto's te langzaam zijn geworden.

"Een paar jaar geleden klokte Sebastian Vettel een tijd van 1.34,8 in Maleisië, Lewis Hamilton kwam vorig weekeinde tot 1.43,0, dat scheelt negen seconden", vertelt Alonso aan Autosport.com.

"Je geniet er gewoon minder van als je in een minder snelle auto zit. Gelukkig is het wel voor iedereen hetzelfde en omdat je elkaar probeert af te troeven is de Formule 1 nog steeds interessant, maar de ervaren coureurs als Jenson Button, Kimi Raikkonen en ik missen sommige wagens uit het verleden."

Alonso benadrukt dat hij nog steeds plezier heeft in de auto. "De competitie zit in ons DNA. Als je ons in karts zet, proberen we ook zo snel mogelijk te zijn, al rijden we dan niet harder dan vijftig kilometer per uur. Daar gaat het niet om, het blijft meeslepend. Het is wel zo dat de wagens gewoon te langzaam zijn."

Uitslagen

De coureur van Ferrari is het niet eens met sceptici die vrezen voor een saai Formule 1-seizoen. "We zijn pas twee races onderweg. Er zullen nog fascinerende races komen. In het voetbal zitten er ook uitslagen van 0-0 én 5-4 tussen."

"Ik weet ook niet of een aanpassing van het reglement helpt. Als ze ons toestaan met meer brandstof van start te gaan, zullen de snellere wagens sneller worden en de langzamere wagens minder langzaam. Ik denk niet dat de Caterhams of de Marussia's dan kans maken op de zege."

Komend weekeinde is in Bahrein de derde Grand Prix van dit Formule 1-seizoen.

Alles wat u moet weten over de Grand Prix van Bahrein