Guillaume van Keirsbulck heeft donderdag de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam geschreven.

De Belg van Omega Pharma-QuickStep had in de afsluitende tijdrit aan een vijfde plaats genoeg om de leiderstrui over te nemen van Gert Steegmans. Luke Durbridge eindigde in het klassement als tweede, Steegmans uiteindelijk als derde.

Niki Terpstra kon zijn favorietenrol in de slotrit niet waarmaken. De Nederlander van QuickStep noteerde een teleurstellende tijd en eindigde in het klassement als vierde.

Terpstra, die als nummer drie van het klassement aan de tijdrit begon, kende direct bij de start technische problemen. Hij schoot met zijn linkervoet van het pedaal en had een aantal tellen nodig om dat te herstellen.

Vorg jaar eindigde Terpstra nog als derde in De Panne. Destijds moest hij de Fransman Sylvain Chavanel (eerste) en de Noor Alexander Kristoff (tweede) voor zich dulden.

Bodnar

De winst in de tijdrit ging naar de Pool Maciej Bodnar. De Tsjech Jan Barta eindigde als tweede, de derde plaats was voor de Belg David Boucher. Vastgoedservice-renner Rob Ruijgh was met een tiende plaats de beste Nederlander.

Eerder op de dag won Sacha Modolo de derde etappe. Net als woensdag sprintte de Italiaan van Lampre naar de dagzege.

Modolo bleef Andrea Guardini en Kenny van Hummel voor in de korte ochtendrit (110 kilometer). Steegmans behield toen nog zijn leiderstrui.

Modolo slaat weer toe, derde plek Van Hummel