In navolging van verdediger Joël Veltman heeft ook Davy Klaassen (21) een nieuw en verbeterd contract ondertekend bij Ajax.

De aanvallend ingestelde middenvelder verbond zich donderdag tot de zomer van 2018 aan de Amsterdamse club. Zijn oude contract liep in 2016 af. Het nieuwe contract gaat met terugwerkende kracht op 1 januari 2014 in.

''Dit is voor mij een logische stap", vertelt Klaassen op de clubsite van Ajax. "We hebben het er binnen de selectie vaak over."

"We willen bij Ajax echt iets gaan opbouwen en ik denk dat we daarmee goed bezig zijn. Ik geloof erin dat er in de toekomst mooie dingen kunnen gebeuren."

Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars toont zich verheugd met de contractverlenging van Klaassen. ''Davy is een intelligente speler, een middenvelder met diepgang en scorend vermogen, het zegt al genoeg dat hij bijna onze topscorer is."

"Hij werkt hard voor zichzelf en voor het team. Ik denk dat hij een speler kan worden die in de toekomst wekelijks kan uitblinken."

Denswil

Klaassen speelt vanaf 2004 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 22 november 2011 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tegen Olympique Lyon in de Champions League (0-0). Tot nu toe speelde Klaassen 41 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarin scoorde hij elf keer.

Veltman tekende afgelopen maandag eveneens tot medio 2018 bij. Ajax hoopt ook snel op een handtekening van Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn onder een nieuwe verbintenis.