Bruno Martins Indi kan zondag met Feyenoord aantreden tegen RKC Waalwijk.

"De kans dat hij mee kan doen is fifty-fifty, en misschien wel iets meer dan dat", aldus trainer Frank de Boer donderdag op de persconferentie.

De Finse verdediger, die de wedstrijden tegen RKC Waalwijk en FC Twente miste door een knieblessure, traint vrijdag mee met Jong Ajax.

De Boer: "De meeste jongens zijn dan vrij. Die training is voor Moisander een goede test op weg naar Vitesse."

Ajax kan bij winst in Arnhem zondag al kampioen worden, maar dan moet Feyenoord thuis tegen RKC Waalwijk punten verspelen.

Crisis

Dat Ajax in dat geval de titel pakt in een uitwedstrijd maakt De Boer niet uit. "Ik wil gewoon zo snel mogelijk kampioen worden. En dus drie punten pakken tegen Vitesse. Dat is al lastig genoeg gezien onze resultaten de laatste jaren."

Ajax treft met Vitesse een club in crisis. Oud-eigenaar Merab Jordania verklaarde deze week dat de club geen kampioen mag worden, omdat Chelsea niet wil dat de Arnhemmers net als zij uitkomen in de Champions League.

"Ik kan het niet geloven als dat waar is", refereerde De Boer aan de woorden van Jordania. "Als het waar is dan is dat geen gezonde situatie.''

''Maar ik verwacht niet dat de perikelen zondag hun weerslag hebben op het spel van Vitesse. Ik denk eerder dat de spelers een signaal af willen geven. Ik verwacht dus een gretig Vitesse. En daarom een lastige wedstrijd voor ons."