Sacha Modolo heeft donderdag de derde etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. Net als woensdag sprintte de Italiaan van Lampre naar de dagzege.

Modolo bleef Andrea Guardini en Kenny van Hummel voor in de korte ochtendrit (110 kilometer). Gert Steegmans behield zijn leiderstrui.

De etappe stond in het teken van een vlucht van vijf renners, met onder anderen de Nederlanders Martijn Maaskant en Jaap de Man.

Hoewel het kwintet een paar minuten voorsprong bij elkaar fietste, zag het er nooit naar uit dat de vluchters om de zege konden strijden. Al in een vroeg stadium stuurden de ploegen van de sprinters mannetjes naar de voorhoede van het peloton om het tempo op te voeren. In de laatste tien kilometer was de samensmelting een feit.

Tijdrit

De Driedaagse De Panne-Koksijde eindigt donderdagmiddag met een tijdrit van 14,3 kilometer in De Panne.

De verschillen in het klassement zijn klein. Nummer vier Niki Terpstra heeft slechts een achterstand van vijf seconden op Steegmans.

Diverse renners gingen donderdagochtend niet meer van start. Onder anderen Johnny Hoogerland, Oscar Gatto en Arnaud Démare staakten de strijd.