De FIFA onderzoekt of Real Madrid en Atletico Madrid net als FC Barcelona de regels van het transferreglement hebben overtreden.

Dat melden verschillende Spaanse kranten, waaronder AS.

FC Barcelona kreeg woensdag een transferverbod tot medio 2015 opgelegd omdat het de regels aangaande het vastleggen en registeren van spelers onder de achttien jaar niet heeft nageleefd.

Real Madrid en Atletico Madrid zouden weten dat er een onderzoek gaande is.

Volgens FIFA-reglementen mogen spelers onder de achttien jaar in principe geen internationale transfer maken. Er is wel een aantal uitzonderingen.

Als bijvoorbeeld de ouders van het talent verhuizen om redenen die niets met voetbal te maken hebben, heeft de speler toestemming om over te stappen naar de club in zijn nieuwe woonomgeving.

Onrechtmatig

FC Barcelona zou tussen 2009 en 2013 tien minderjarige voetballers op een onrechtmatige manier hebben aangetrokken. De FIFA wil niet bekendmaken om welke spelers het gaat.

De Catalaanse club is in beroep gegaan tegen de straf. Los daarvan heeft Barcelona van de wereldvoetbalbond negentig dagen de tijd gekregen om de situatie van de spelers te reguleren.