Dankzij een 3-1 thuisoverwinning woensdag tegen Chelsea heeft Paris Saint-Germain een goede uitgangspositie om de halve finales van de Champions League te bereiken.

Volgende week dinsdag is de return in Londen. Tegenvaller voor PSG is wel dat Zlatan Ibrahimovic daar mogelijk niet bij kan zijn. 

De Zweed viel in Parijs in de tweede helft geblesseerd uit. Hij kreeg bij een sprintduel last van zijn rechterhamstring.

Ibrahimovic kwam tegen Chelsea ook niet tot scoren. Ezequiel Lavezzi lukte dat wel al na drie minuten. De Argentijn ving een kopbal van John Terry op zijn borst op en haalde pijlsnel uit. Via de onderkant van de lat ketste de bal het doel in: 1-0. 

De thuisploeg trok zich na het vroege succes terug. Chelsea kreeg de gelegenheid zich te herpakken en kreeg langzaamaan de overhand in Parijs. Echt gevaarlijk werden de bezoekers evenwel niet, tot Thiago Silva een handje hielp.

De verdediger van PSG veroorzaakte met een lichte overtreding op Oscar een strafschop, die werd benut door Eden Hazard (1-1). De Belg tekende even later voor de actie van de eerste helft; een knappe volley die op de paal eindigde.

Vreugde

Paris Saint-Germain, dat de geblesseerde Gregory van der Wiel nog altijd mist, hervatte het duel na rust vol goede moed. Na een kwartier bracht dat resultaat, toen David Luiz een gevaarlijk aangesneden vrije trap in eigen doel werkte. 

Door het uitvallen van Ibrahimovic was het echter snel gedaan met de vreugde in Parijs. Desondanks waren de beste kansen nog altijd voor PSG, dat uitstekende invallers had. 

De beste invaller was Javier Pastore. Hij pijnigde Chelsea met een onnavolgbare solo in blessuretijd waaruit hij de 3-1 maakte en daarmee Paris Saint-Germain met één been in de halve finale zette.

PSG haalde slecht één keer eerder de halve finales van het miljoenenbal. Dat was in 1995 toen AC Milan uiteindelijk te sterk bleek.