Real Madrid lijkt na één wedstrijd tegen Borussia Dortmund al bijna zeker van de halve eindstrijd in de Champions League. De Spanjaarden wonnen woensdag het heenduel in de kwartfinale met 3-0.

Real blijft zo samen met stadgenoot Atletico de enige ploeg die dit seizoen nog ongeslagen is in het miljoenenbal. Het team van Carlo Ancelotti heeft nu al 32 goals gemaakt in de Champions League, een gemiddelde van 3,6 doelpunten per wedstrijd.

De eerste de beste aanval in Estadio Santiago Bernabéu was al raak voor de Spanjaarden. Rechtsback Dani Carvajal zette voor in de derde minuut en Gareth Bale rondde af.

Met veel moeite bleef Borussia Dortmund, dat liefst zes basisspelers miste, na die snelle tegenvaller overeind. In de aanhoudende druk van de thuisclub kon de tweede treffer echter niet uitblijven.

In de 27e minuut vond Isco een gaatje, zowel in de Duitse defensie als bij doelman Roman Weidenfeller (2-0). De 21-jarige Spanjaard verving Angel di Maria in de opstelling. De Argentijn moest zich enkele uren voor de wedstrijd wegens ziekte afmelden.

Record

Dankzij Weidenfeller liet de derde Madrileense treffer nog even op zich wachten. Het was uiteindelijk Cristiano Ronaldo, die met een koelbloedig hoogstandje in de 57e minuut voor 3-0 zorgde.

Het was voor de Portugese vedette al weer zijn veertiende treffer deze jaargang in het kampioenenbal. Daarmee evenaarde hij het recordaantal doelpunten van Lionel Messi en José Altafini in één seizoen van de belangrijkste Europese bekercompetitie.

Er was niet alleen maar goed nieuws voor Ronaldo in zijn honderdste duel in de Champions League. De aanvaller werd tien minuten voor tijd van het veld gehaald. Ancelotti zei na afloop dat het slechts een 'klein pijntje' was en dat zijn sterspeler niet geblesseerd was.

Return

Real Madrid maakte na het doelpunt van Ronaldo vergeefs jacht op een nog grotere uitslag, in de wetenschap dat Borussia Dortmund vorig seizoen thuis met 4-1 won in de halve finale en de Spanjaarden uiteindelijk uitschakelde. Toen was de Duitse ploeg echter een stuk sterker en de 'Koninklijke' juist wat minder goed.

Daardoor lijkt de return van aanstaande dinsdag in het eigen Signa Iduna Park een vrijwel kansloze missie te worden voor de verliezend finalist van vorig jaar.

Ronaldo evenaart Messi en Altafini met veertiende goal