Het Icedôme krijgt van de schaatsbond KNSB langer de tijd om de financiering voor de nieuwe nationale schaatstempel rond te krijgen.

Aanvankelijk had op 1 april duidelijk moeten zijn hoe het project in Almere-Poort zou worden bekostigd. Met het project is een bedrag van 183 miljoen euro gemoeid.

De verwachting is dat de KNSB, NOC*NSF en het Icedome, die de plannen gezamenlijk bekijken, nog een aantal dagen nodig hebben voor de uitwerking.

Volgens woordvoerders van de KNSB en NOC*NSF was er geen sprake van een strakke deadline van 1 april, maar meer van een planning of streven. "Het is de bedoeling om binnen een paar dagen naar buiten te komen met de stand van zaken'', aldus de woordvoerder van NOC*NSF.

Icedôme moet volledig door particulieren worden bekostigd; de gemeente wil er geen belastinggeld in steken.

Vorig jaar won Almere na een lange strijd de gunning om vanaf het seizoen 2016-2017 de nieuwe topsportaccommodatie van het Nederlandse schaatsen te worden.

Thialf

Eerder deze week werd bekend dat Thialf Heerenveen en TranSportium Zoetermeer samen gaan optrekken als het Almere niet lukt de financiering rond te krijgen.

“Wij hebben de intentie dat als Almere wegvalt wij de handen ineen zullen slaan", vertelde Frank Heijermans maandag namens TranSportium aan NU.nl.

"Dat staat in een document, maar dat moet nog getekend worden. Wij zijn voor een hogere meerwaarde voor de sport en dan moet je niet meer met elkaar willen strijden."

Hoewel Thialf het predicaat topsportlocatie kwijt is geraakt, kreeg het ijsstadion in Heerenveen de financiering voor de zogeheten 'vernieuwbouw' (kosten ruim 80 miljoen euro) wel rond. Dinsdag is daar met de verbouw van het stadion begonnen.