Voor het verbouwen van De Kuip is financiële steun nodig van de gemeente. De verkenners die woensdag de twee opties presenteerden, gaan aankloppen bij de nieuw te vormen coalitie.

"Welke variant het ook wordt, er zal geld van de gemeente worden gevraagd", citeert RTV Rijnmond verkenner Wim van Sluis, die namens een driemanschap dat de plannen bestudeerde een persconferentie gaf.

"We gaan met de nieuwe gemeenteraad in gesprek om te kijken of we in het nieuwe coalitieprogramma een commitment kunnen krijgen van de gemeente."

Leefbaar Rotterdam won de gemeenteraadsverkiezingen en is nog in gesprek met andere partijen over de te vormen coalitie in de Maasstad.

De verkenners maakten maandag bekend dat bouwonderneming BAM of stichting Red de Kuip het stadion gaat vernieuwen. Beide partijen gaan uit van een capaciteit van 70.000 met het bestaande Feyenoord-stadion als basis.

Ingetrokken

Volgens Van Sluis staan algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord en voorzitter Jan van Merwijk van Stadion Feijenoord achter de plannen en realiseren zij zich ook dat er geen draagvlak is voor een nieuw stadion op een andere plek.

Dat was het oorspronkelijke plan van de club, maar dat voorstel stuitte op te veel verzet binnen de gemeenteraad. Het voorstel tot een garantstelling van 165 miljoen euro werd nog voor de stemming ingetrokken omdat er te weinig steun was.

De verwachting is dat het bedrag dit keer lager ligt aangezien de kosten van beide plannen, 196 miljoen voor BAM en 206 miljoen voor Red de Kuip, beduidend lager liggen. De totale kosten voor de nieuwe Kuip waren destijds beraamd op 313 miljoen euro.

Op 25 april wordt duidelijk of BAM of Red de Kuip de klus zal klaren.

Twee plannen blijven over voor vernieuwing Kuip