De Italiaan Sacha Modolo heeft woensdag de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. Een vlucht met Niki Terpstra strandde in het zicht van de haven.

Lampre-renner Modolo won in Koksijde na een rit van 206 kilometer de sprint van een eerste groep, voor de Fransman Arnaud Démare. De Noor Alexander Kristoff werd derde.

Marcel Kittel raakte ingesloten door de slingerende sprint van Modolo en kwam er niet aan te pas. De Duitse kopman van de Nederlandse ploeg Giant-Shimano eindigde als achtste.

Terpstra zette op de Kemmelberg samen met ploeggenoot Gert Steegmans aan en zij kregen zo'n dertig renners met zich mee.

Met nog ruim twintig kilometer te gaan vertrok de Nederlander samen met Oscar Gatto en Guillaume Van Keirsbulck uit de voorste groep. Het drietal pakte een halve minuut, maar werd op drie kilometer van de streep gegrepen.

Tijdrit

De leiderstrui kwam in handen van de Belg Steegmans. De renner van Omega Pharma-QuickStep loste Peter Sagan, die op achterstand binnenkwam, af. De Slowaak had dinsdag de eerste rit gewonnen en spaarde zich voor de Ronde van Vlaanderen van zondag.

Terpstra staat voorlopig vierde in het tussenklassement op vijf seconden van Steegmans.

Donderdag volgen nog twee etappes in de rittenkoers. In de ochtend wordt een rit in lijn van 106 kilometer met start en finish in De Panne gereden. 's Middags is de Belgische kustplaats ook het decor van de afsluitende veertien kilometer lange tijdrit.