Red Bull Racing dreigt in 2015 met een andere motorenleverancier in zee te gaan als Renault niet met een verbeterde versie van de huidige krachtbron komt.

Het team van wereldkampioen Sebastian Vettel kende mede door problemen met de nieuwe V6 turbomotor een problematische aanloop naar het seizoen.

"Als we binnen twee tot drie maanden niet merken dat het beter gaat, zullen we zeker over alternatieven na gaan denken", waarschuwt Helmut Marko, de adviseur van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz, in Bild.

Afgelopen weekeinde in Maleisië werd Vettel derde, maar zijn achterstand op Lewis Hamilton en Nico Rosberg van Mercedes was aanzienlijk.

Horner

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing erkent tegenover Autosport.com dat Vettel voor titelprolongatie afhankelijk is van Renault.

"Momenteel is het verschil met Mercedes gewoon heel groot. Gezien onze motor presteren we al boven verwachting. Hopelijk zijn we op korte termijn sneller op de rechte stukken. Er zijn een paar elementen die in harmonie moeten werken."

De volgende Grand Prix is komend weekeinde al, in Bahrein.