FC Barcelona en Atletico Madrid zijn nog niet klaar met elkaar in de kwartfinale van de Champions League. Het eerste duel in Camp Nou eindigde dinsdagavond in 1-1.

De Braziliaan Diego, ingevallen voor Diego Costa, opende de score namens de bezoekers. Zijn landgenoot Neymar maakte de return meer dan interessant.

Barça zag de drie voorgaande duels dit seizoen met de Madrilenen eindigen in een gelijkspel. Daar leken beide ploegen voor rust opnieuw op aan te sturen. Het elftal van trainer Diego Simeone begon voorzichtig, maar kreeg wel de eerste kans via David Villa.

De thuisclub moest na twaalf minuten al een tegenvaller verwerken. Gerard Piqué maakte na een kopduel over de rug van Diego Costa een noodlanding. Marc Bartra was zijn vervanger. De verdediger speelde slechts twee keer eerder op op dit podium.

Na een klein half uur trof vergelijkbaar leed ook Atletico. Topschutter Diego Costa verrekte een spier in het rechterdijbeen, masseren hielp niet.

Ondanks het vertrek van de Spaanse international van Braziliaanse origine kregen de bezoekers, met name Villa, vlak voor rust uitzicht op een voorsprong. Doelman José Manuel Pinto voorkwam die.

Onverwacht

Na rust moest Barcelona iets, maar miste een tijdlang de gebruikelijke intuïtie. Atletico was alert op de bekende korte combinaties in de buurt van het strafschopgebied.

De 0-1 was echter totaal onverwacht en was te danken aan Diego. De middenvelder knalde de bal van een meter of twintig in de kruising, onbereikbaar voor Pinto.

Diens collega Thibaut Courtois voorkwam nog dat Sergio Busquets gelijkmaakte, maar op een inzet van Neymar was hij uiteindelijk wel kansloos. Even later hield de Belgische sluitpost Andrès Iniesta en Lionel Messi in de slotfase wel van scoren af.