Vitesse is baas in eigen huis en streeft sportief het hoogste na. Dat laat de Arnhemse clubleiding dinsdag middels een reactie weten naar aanleiding van uitspraken van voormalig eigenaar Merab Jordania.

De Georgiër liet eerder weten dat Vitesse geen kampioen mag worden van Chelsea, dat veel spelers verhuurt aan de eredivisieclub en een bevriende eigenaar heeft.

"Ik wilde kampioen van Nederland worden, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet", liet Jordania optekenen. "Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen."

Volgens Bert Roetert, voorzitter van de raad van commissarissen, verspreidt de oud-preses 'onjuiste berichtgeving' over de situatie bij de Arnhemmers. "De mededeling dat Vitesse geen kampioen mag worden lijkt bijna op een, zij het slechte, 1 april-grap."

"Worden we met z'n allen in de maling genomen?", vraagt Roetert zich af. "Het competitie-element en de onvoorspelbaarheid zijn beginwaarden van sport. Net als elke club wil Vitesse zoveel mogelijk wedstrijden winnen, met zo goed mogelijk spel."

Financiën

Dat Vitesse er financieel niet rooskleurig voor staat is te wijten aan de 'tomeloze ambities' van Jordania, meent de clubleiding. "Korte termijn effectbejag en een mix van eigen- en clubbelang gingen voor continuïteit. Met dat opportunisme is de club in problemen gekomen."

"Uit respect voor Jordania heeft Vitesse deze aspecten nooit verder willen belichten. De huidige eigenaar en directie hebben besloten om Vitesse een stabiele voetbalclub in de top-5 van de Nederlandse eredivisie te laten zijn, maar wel binnen de regels van Financial Fair Play."

KNVB wil uitleg van Vitesse na uitspraken Jordania

Jordania: 'Chelsea wil niet dat Vitesse kampioen wordt'