Tiger Woods doet niet mee aan de Masters, het eerste majortoernooi van het golfseizoen. Dat heeft de Amerikaan dinsdag bekendgemaakt. 

De 38-jarige Woods is maandag geopereerd aan een beknelde zenuw in de rug die hem al enige maanden dwarszat en moet nu enkele weken herstellen.

De Masters, op de banen van Augusta National Golf Club in Georgia, wordt volgende week van donderdag tot en met zondag afgewerkt.

Woods stelt er de afgelopen weken alles aan te hebben gedaan om fit te zijn voor de Masters. "Toen ik niet genoeg vooruitgang boekte, heb ik in overleg met mijn artsen besloten deze ingreep te ondergaan."

De Amerikaan, die in zijn loopbaan veertien majors won maar al sinds 2008 droogstaat, hoopt over drie maanden weer met een golfclub aan de slag te kunnen.

Luiten

Vier keer kreeg Woods het befaamde groene colbert omgehangen als winnaar van de Masters. In 1997, 2001, 2002 en 2005 was hij de beste. De Australiër Adam Scott won het toernooi vorig jaar.

Joost Luiten debuteert dit jaar op de Masters. De Bleiswijker sloot het vorige seizoen af bij de beste vijftig van de wereld en plaatste zich zo voor het prestigieuze toernooi.