Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Peter Sagan de eerste etappe van de Driedaagse De Panne gewonnen.

De Slowaakse renner ging na een rit van 201 kilometer, tussen De Panne en Zottegem, een fractie eerder over de finish dan ploeggenoot Oscar Gatto.

Sagan leek zijn Italiaanse maat van Cannondale de zege te willen schenken, want hij hield in de laatste meters zichtbaar in, maar op de fotofinish was te zien dat hij net iets eerder over de streep reed dan Gatto.

De 24-jarige alleskunner uit Slowakije won in 2012 en 2013 ook al de eerste etappe van de Driedaagse. Sagan stapte toen steeds voortijdig af, om zich te sparen voor de Ronde van Vlaanderen. 

Met Gatto hoopt Cannondale voor de eindzege in de Belgische etappekoers te gaan. De Driedaagse De Panne eindigt donderdag namelijk met een individuele tijdrit over vijftien kilometer, iets wat de 24-jarige Italiaanse sprinter ook aardig kan. 

Terpstra

Gatto dacht dinsdag op het Stationsplein in Zottegem de rit te hebben gewonnen, want hij stak juichend zijn armen omhoog, maar hoorde even later dat Sagan 'per ongeluk' een banddikte voorsprong had op de streep. De ploeggenoten konden er even later wel om lachen.

Niki Terpstra liet wederom zien dat het met zijn vorm wel goed zit richting de Ronde van Vlaanderen van zondag. 

De Noord-Hollander van Omega Pharma-QuickStep kon in de volle finale mee toen Sagan vol gas gaf. Terpstra ging vervolgens in het voorste groepje als achtste over de finish.