De KNVB heeft Vitesse om uitleg gevraagd naar aanleiding van de uitspraken die oud-eigenaar Merab Jordania dinsdag deed in De Telegraaf.

Volgens Jordania mag Vitesse geen kampioen worden van Chelsea, dat veel spelers verhuurt aan de Arnhemse club en een bevriende eigenaar heeft.

De bond wil in het belang van een sportief en ongestoord verloop van de competitie van de directie van Vitesse een toelichting op de organisatiestructuur en bedrijfsvoering van de club.

De KNVB en Vitesse gaan binnenkort hierover in gesprek. Naar aanleiding daarvan zal de bond bepalen of er nader onderzoek nodig is.

Abramovitsj

De KNVB vroeg Vitesse eerder al om informatie over voormalig eigenaar Jordania en zijn opvolger Aleksandr Tsjigirinski. Het is volgens de reglementen van de KNVB niet toegestaan dat een persoon functioneel betrokken is bij meerdere betaald voetbalclubs in Nederland of het buitenland.

Jordania vertrok in december bij de Arnhemmers omdat Tsjigirinski, een vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, de club overnam.