Een groep van ruim honderd supporters heeft dinsdagochtend voor onrust gezorgd bij het stadion van SC Cambuur in Leeuwarden.

Zij eisen het onmiddellijke vertrek van trainer Dwight Lodeweges, die maandag bekendmaakte dat hij aan het einde van dit seizoen overstapt naar aartsrivaal sc Heerenveen. 

De fans vinden dat 'hoogverraad' en willen dat Cambuur Lodeweges per direct op non-actief zet.

Ze wilden het veld betreden waar een besloten training plaatsvond en scandeerden 'verrader' en 'NSB'er' richting Lodeweges. 

Een groep van dertig supporters drong via de hoofdingang het stadion binnen. Lodeweges zou toen uit veiligheidsoverwegingen naar binnen zijn gevlucht. De fans bestormden vervolgens de tribune.

Onwerkbare situatie

De Cambuuraanhang vindt het onbegrijpelijk dat ''in deze belangrijke fase van de competitie een bom wordt gelegd onder de geweldige clubspirit'', meldt de supporterssite Kern van Cambuur.

Volgens de de fans is er een ''onwerkbare en onhoudbare situatie ontstaan''. Zij willen niet dat Lodeweges het seizoen afmaakt, zoals club en trainer zijn overeengekomen, maar assistent-trainer Henk de Jong.

In de loop van de middag was de rust in het stadion grotendeels teruggekeerd. Wel bleven her en der groepjes supporters hangen.

Bekijk beelden van de onrust: