Vitesse heeft de optie in de contracten van Valeri Qazaisjvili en Renato Ibarra gelicht. 

De Ecuadoriaanse aanvaller Ibarra blijft nog twee jaar actief in Arnhem.

Het contract van middenvelder Qazaisjvili uit Georgië wordt met één jaar verlengd.

"Met Qazaishvili zijn we nu bezig om een langdurig contract af te sluiten. Ibarra en Qazaisjvili zijn beide twee talentvolle spelers", aldus technisch directeur Mohammed Allach.

De club uit Arnhem is nog in gesprek met Davy Pröpper en Mike Havenaar over een langer verblijf bij Vitesse.

De contracten met Frank van der Struijk, Wimilio Vink en Marko Meerits worden niet verlengd.

De huurcontracten van Lucas Piazon, Patrick van Aanholt, Bertrand Traoré en Christian Atsu lopen aan het einde van het seizoen af. De vier spelers worden gehuurd van Chelsea.

Capellas

Assistent-trainer Albert Capellas vertrekt na dit seizoen bij Vitesse. De club wilde het contract met de Spanjaard verlengen, maar hij geeft de voorkeur aan een nieuw avontuur bij het Deense Bröndby.

Hij wordt daar assistent en gaat zich bezighouden met de structuur van de jeugdopleiding.

Capellas kwam in 2010, samen met coach Albert Ferrer, naar Arnhem. ''Ik vind het enorm jammer dat ik deze club aan het einde van het seizoen ga verlaten", zegt Capellas op de website van Vitesse.

''Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin. Uit gesprekken met Peter Bosz en Allach bleek al snel dat ze mij graag langer aan de club wilden verbinden. Ik voelde mij gevleid en het maakte mijn keuze wel moeilijk. Maar, de stap die ik ga maken, die maak ik ook voor mijn familie. Hoe jammer het is dat ik na dit seizoen wegga, ik ben ook weer blij om een nieuw en mooi avontuur aan te mogen gaan.”