Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dwight Lodeweges

Cambuur-trainer Lodeweges trekt zich niets aan van sentimenten

Trainer Dwight Lodeweges trekt zich niets aan van de sentimenten in Friesland rond zijn gevoelige overstap van SC Cambuur uit Leeuwarden naar aartsrivaal sc Heerenveen.
Door NU.nl

Lodeweges wordt volgend seizoen de opvolger van Heerenveen-trainer Marco van Basten. Hij heeft een contract voor een jaar getekend in het Abe Lenstra-stadion, waar hij vanaf 2003 anderhalf jaar werkzaam was als assistent van trainer Foppe de Haan.

"Ik weet dat het gevoelig ligt, maar ben geen Fries en ben hier niet opgegroeid. En ik wil me niet laten tegenhouden door sentimenten", aldus de Canadese trainer in de Leeuwarder Courant.

Lodeweges hoopt dat de fans hem zijn stap uiteindelijk zullen gunnen. "Ik vind Cambuur een prachtige club. Dat heeft met de mensen te maken. Het publiek in Leeuwarden fungeert ook daadwerkelijk als twaalfde man."

"Ik heb nog nooit met zo'n mooie groep gewerkt en hoop op begrip van de mensen. De stafleden zeggen ook: dit heb je verdiend en gunnen we je."

Hij ziet zijn overstap naar Heerenveen als een duidelijke verbetering. "Heerenveen liet blijken dat ze me heel graag wilden hebben. Het is een grote club waar veel mogelijkheden liggen. Dat is waar Cambuur in de toekomst ook naar toe hoopt te groeien."

Doodzonde

Cambuur-directeur Gerald van den Belt vindt het jammer dat Lodeweges vertrekt. "Het is natuurlijk doodzonde, maar we moeten niet vergeten dat we vorig jaar ook onze toenmalige trainer Alfons Arts hebben weggestuurd. Dan moeten we dit ook accepteren. Was het bijvoorbeeld FC Utrecht geweest, dan had iedereen het hem gegund. Nu ligt het gevoelig."

Sc Heerenveen heeft het sentiment wel meegewogen bij de keuze voor Lodeweges.  "We weten dat dit gevoelig ligt, maar we benaderen het professioneel. Hij past als trainer bij Heerenveen", aldus manager voetbalzaken Hans Vonk.


Lees meer over:

Dwight LodewegesSc Heerenveencambuur leeuwarden

Aanbevolen artikelen