Merab Jordania beweert dat Vitesse geen kampioen mag worden van Chelsea, dat veel spelers verhuurt aan de Arnhemse club en een bevriende eigenaar heeft.

"Ik wil de supporters van Vitesse het echte verhaal vertellen. Ik wilde kampioen van Nederland worden, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet", stelt de Georgiër in De Telegraaf

"Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen."

Jordania vertrok in december bij de Arnhemmers omdat Alexander Tsjigirinski, een vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, de club overnam.

Volgens Jordania zou Chelsea problemen met de UEFA hebben gevreesd wanneer Vitesse zich voor de Champions League zou plaatsen. Al hebben de clubs officieel een verschillende eigenaar, de banden zijn erg nauw.

Rutten

De Georgiër wilde absoluut niet meegaan in die vermeende eis van Chelsea. ''Omdat ik de fans van Vitesse bij mijn komst heb beloofd dat we binnen drie jaar voor het kampioenschap zouden gaan. Die ambities hadden we zelf intern besproken. Dan moet je de mensen na twee jaar niet belazeren en gas terugnemen. Want dat gebeurde meer dan een jaar geleden al.''

''Ik ga je nu ook vertellen waarom Fred Rutten is vertrokken. Die wist in januari 2013, een half jaar voor zijn vertrek, al dat hij met Vitesse nooit kampioen mocht worden.''

Tsjigirinski schaarde zich maandag achter algemeen directeur Joost de Wit, die beweert dat Jordania heeft gedreigd zijn vingers af te hakken.

De voormalig bewindsman geeft toe dat die beschuldigingen kloppen, maar geeft ook aan dat de dreigementen niet serieus waren.

Van Leeuwen

Oorzaak was een bericht dat De Wit op de website wilde zetten over het intrekken van de kampioenswens van Vitesse. Jordania: "Ik wilde wél kampioen worden. Dat document mocht er van mij niet uit. Daar ging het allemaal om."

De oud-voorzitter beweert wel vaker op die manier om te zijn gegaan met werknemers. "Tegen ons hoofd scouting, Ted van Leeuwen, heb ik vorig jaar wel twintig keer geroepen: 'Ted, als je nou niet ophoudt over die speler, I cut off your head’. Maar het hoofd van Ted zit er nog steeds op, hoor… En mijn relatie met Ted is ook nog steeds uitstekend."

"Elk land heeft toch zijn uitdrukkingen?'', gaat Jordania verder. ''Ik hoorde bij Vitesse een keer iemand na een discussie roepen 'Joh, stik erin!' Toen ik vroeg wat dat betekende, moest ik lachen. Toen wilde die man toch ook niet dat de ander echt dood zou gaan door te stikken?"

Vitesse-eigenaar vindt stadionverbod Jordania terecht