Grootaandeelhouder Alexander Tsjigirinski heeft namens Vitesse gereageerd op alle ophef rondom het stadionverbod dat oud-eigenaar Merab Jordania onlangs kreeg opgelegd.

Jordania kreeg de sanctie omdat hij algemeen directeur Joost de Wit zou hebben bedreigd. De Georgiër mag zich nu drie jaar niet in het Gelredome vertonen en ook het trainingscomplex is verboden terrein.

"Zijn recente bedreigingen zijn onacceptabel en de ontzegging tot stadion Gelredome en de trainingsaccommodatie op Papendal is volkomen terecht", stelt Tsjigirinski in een verklaring op de clubsite van de Arnhemmers.

"De beslissingen van de directie zijn weloverwogen en in het belang van de club. Ik ben ervan overtuigd dat het huidige werk, gericht op de academie, scouting en innovatie, de basis is voor continuïteit en successen op de lange termijn."

Tsjigirinski geeft toe dat onder Jordania niet alles koek en ei was bij Vitesse. "In augustus 2010 stapten Jordania en ik gezamenlijk in Vitesse. Daarbij en vanaf dat moment was ik de financier. Ondanks dat hij veel goed werk heeft verricht voor de club zijn er fouten gemaakt."

"Na de evaluatie van deze fouten hebben we in oktober 2013 met elkaar besloten dat hij er mee zou stoppen en de aandelen zouden worden overgedragen", aldus de Russische miljardair.

Hoofdsponsor

Het rommelt al een tijdje bij Vitesse. Vanwege een conflict met de clubleiding vertrekt de persvoorlichtster Ester Bal komende zomer na zestien jaar dienst bij de club.

Daarnaast is er veel kritiek op de Amerikaanse commercieel directeur Peter Gansler, die er maar niet in slaagt een grote hoofdsponsor te strikken.

De Wit is sinds mei vorig jaar de algemeen directeur in Arnhem. De oud-bestuurder van RKC Waalwijk volgde Erwin Kasakowski op. Enkele maanden later werd Mohammed Allach aangesteld als nieuwe technisch directeur, waarmee de directie van Vitesse in korte tijd een heel nieuw gezicht kreeg.

Vitesse legt Jordania stadionverbod op