Atlético Madrid moet het dinsdag wellicht stellen zonder topscorer Diego Costa in het Champions League-duel met Barcelona.

De spits moest de laatste training voor de kwartfinalewedstrijd in Camp Nou voortijdig verlaten met een blessure aan zijn dijbeen.

Trainer Diego Simeone toonde zich weinig hoopvol over het meespelen van Costa. "Ik zie het somber in", zei hij gevraagd naar de ernst van de kwetsuur van zijn topschutter.

Costa was in de Spaanse competitie al 25 keer trefzeker en moet daarmee alleen Real Madrid-speler Cristiano Ronaldo voor zich dulden, die 28 keer scoorde. In de Champions League scoorde Costa tot dusver zeven keer.

Simeone kijkt uit naar een interessant Spaans onderonsje in het miljoenenbal. "Ik verwacht een tegenstander in topvorm. Barcelona zal de strijd meteen in het eerste duel willen beslissen. Daartegen zullen we ons moeten wapenen."

Martino

Barcelona-trainer Gerardo Martino toonde zich vol vertrouwen over het heenduel met de koploper van de Primera Division. "De sleutel om de wedstrijd te winnen is de energie die we erin leggen."

"We hebben het zelfvertrouwen om de wedstrijd te controleren. Als we naar ons vermogen spelen, hebben we een grote kans om door te gaan."

Martino verwacht een afwachtend Atlético. "We moeten voorzichtig zijn en ze niet te veel balverlies lijden, want dan kunnen ze counteren. Ik verwacht geen open wedstrijd. Atlético zal loeren op het uitdoelpunt."

In de Primera Division zijn Barcelona en Atlético in een strijd verwikkeld om de titel. Na 31 wedstrijden staat Barcelona op 75 punten, één punt minder dan de koploper uit Madrid. Real staat derde met 73 punten.