Arjen Robben noemt het jammer dat Robin van Persie door een knieblessure niet mee kan doen in de duels in de kwartfinale van de Champions League tussen Bayern München en Manchester United.

"Ik denk dat het zonde is dat Van Persie niet kan spelen", zegt de aanvaller van Bayern maandag op de clubsite. "Iedereen wil in de laatste fase van het seizoen spelen en het doet pijn als dat niet kan. Dat weet ik uit eigen ervaring."

Robben, zelf goed uitgerust omdat hij afgelopen zaterdag maar een kwartiertje speelde in het competitieduel met Hoffenheim (3-3), waarschuwt dat de grote favoriet Bayern niet te makkelijk moet denken over de confrontatie met de Engelsen. Dinsdag vindt op Old Trafford de eerste wedstrijd plaats.

"Natuurlijk is Van Persie een speciale speler, maar Manchester United heeft voldoende aanvallende opties. Het wordt een zware wedstrijd en we moeten goed opletten."

"De media zeggen allemaal dat United niet in vorm is en dat we zeker doorgaan naar de halve finales, maar daar houd ik helemaal niet van. We moeten vanaf het begin een topprestatie leveren. Je hoeft maar één keer je concentratie te verliezen en United verslaat je."

Prachtige volley

Robben speelde een grote rol toen beide grootmachten elkaar in 2010 ook troffen in de kwartfinale van het miljoenenbal. Door een prachtige volley van de Nederlander een kwartier voor tijd in de return in Manchester plaatste het Bayern van Louis van Gaal zich voor de halve eindstrijd.

"Dat was zeker één van mijn vijf mooiste doelpunten ooit", vindt de 30-jarige Oranje-international. "Het was bovendien een heel belangrijk doelpunt."

Robben denkt niet vaak terug aan het duel van vier jaar geleden. "Ik ga pas herinneringen ophalen als ik stop met voetballen."

Toch moet de oud-speler van Chelsea toegeven dat spelen op Old Trafford altijd bijzonder is. "De sfeer is daar altijd geweldig. Je droomt ervan om in zo'n stadion de kwartfinale van de Champions League te mogen spelen."

Büttner: 'Ik ben klaar voor Robben'

Moyes gelooft in stunt Manchester United tegen Bayern