Willem Janssen blijft bij FC Utrecht. De 27-jarige middenvelder heeft een contract voor vier jaar ondertekend bij de eredivisieclub.

FC Utrecht neemt Janssen over van FC Twente waar hij nog tot medio 2015 onder contract stond. Hij is dit seizoen door de Tukkers al uitgeleend aan de club uit de Domstad. 

Door een zware knieblessure kwam hij tot dusver pas vier keer in actie voor de Utrechtse ploeg. Janssen sluit begin komend seizoen weer volledig aan bij de selectie.

Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik heeft Utrecht bij het vastleggen van Janssen 'clubs van naam' afgetroefd. Hij speelde voor zijn periode bij FC Twente voor Roda JC.

Van der Gun

FC Utrecht lichtte naast het behouden van Janssen de optie in het aflopende contract van Dave Bulthuis, waardoor de verdediger ook de komende twee seizoenen in De Galgenwaard speelt.

De club heeft formeel de aflopende contracten van elf spelers opgezegd, onder wie de aanvallers Cedric van der Gun en Jacob Mulenga, formeel opgezegd.

De clubleiding blijft nog wel in gesprek met het duo om eventueel de samenwerking alsnog voort te zetten. Bob Schepers zal sowieso vertrekken bij de nummer veertien van de eredivisie.