Veel Nederlandse clubs gaven maandag uitsluitsel aan hun spelers of hun aflopende contract verlengd of opgezegd wordt. Zo vertrekt Remko Pasveer bij Heracles en laat AZ buitenspeler Johann Berg Gudmundsson gaan.

Doelman Pasveer wil graag een stap hogerop maken en zal Heracles daarom komende zomer transfervrij verlaten. "Dat respecteren we. Remko heeft veel voor de club betekend en we wensen hem alle succes toe. liet algemeen directeur Nico-Jan Hoogma maandag weten.

Ook Kwame Quansah zal afscheid nemen van Heracles. "Kwame is al vanaf 2005 bij Heracles en is daarmee de langst dienende speler. Hij heeft veel waarde gehad voor de club en daar zijn we hem enorm dankbaar voor”, zei Hoogma, die ook Leon van Dijk deze zomer ziet vertrekken.

Jason Davidson en Ben Rienstra hebben nog geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De eerstgenoemde Australiër neemt pas na het WK een beslissing over zijn toekomst. Heracles en Rienstra praten nog over een nieuwe verbintenis.

Bart Schenkeveld en Oussama Tannane blijven wel langer aan Heracles verbonden. De club uit Almelo heeft de opties in beide contracten gelicht. Schenkeveld is tot 2015 aan zijn huidige club verbonden, Tannane nog een jaar langer.

AZ

Johann Berg Gudmundsson, Erik Falkenburg, Raymond Gyasi, Erik Heijblok en Paul Kok zullen na dit seizoen niet terugkeren bij AZ.

De contracten van Etiënne Reijnen en Hobie Verhulst worden ook formeel opgezegd, maar de Alkmaarders houden bij dit tweetal nog een slag om de arm.

Groningen

FC Groningen legde eerste keeper Marco Bizot twee jaar langer vast. De noorderlingen besloten maandag de optie in de verbintenis van de doelman te lichten.

FC Groningen heeft besloten afscheid te nemen van Andraz Kirm. In het aflopende contract van de 29-jarige buitenspeler uit Slovenië was een eenzijdige optie opgenomen voor een extra jaar.

De opties in de contracten van middenvelder Yoëll van Nieff en verdediger Nick Bakker zijn daarentegen gelicht, waardoor beide spelers tot medio 2015 op de loonlijst van FC Groningen staan.

Met Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld, beiden in het bezit van een aflopende verbintenis, worden gesprekken gevoerd over een langer verblijf in de Euroborg.

NEC

NEC heeft de contracten van Youri Loen, Jordy Tutuarima en Marcel Stutter formeel opgezegd.

De Nijmegenaren, momenteel verwikkeld in een degradatiestrijd, hebben de intentie om verder te gaan met Loen (thans op huurbasis actief voor FC Dordrecht) en Stutter. De verbintenis van Tutuarima wordt niet verlengd.

De optie in het contract van Jakob Jantscher is gelicht. De 25-jarige Oostenrijker is daardoor een jaar langer verbonden aan NEC.

FC Twente zal het aflopende contract van Thilo Leugers niet verlengen. De Tukkers gaan nog in gesprek met Nils Röseler.