Lars Boom heeft zijn rentree zondag bij Gent-Wevelgem goed verteerd en is opgenomen in de Belkin-selectie voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag. Giant-Shimano start de klassieker met vier Nederlanders.

Boom vindt in 'Vlaanderens Mooiste' zijn landgenoten Jos van Emden, Tom Leezer, Bram Tankink en Maarten Tjallingii aan zijn zijde.

De Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants en de Duitser Robert Wagner maken het achttal vol van de Nederlandse wielerformatie.

Vanmarcke, afgelopen zondag nog vierde bij Gent-Wevelgem, en Boom zullen de beschermde renners zijn, al heeft de Brabander pas één koers gereden sinds hij in Parijs-Nice een elleboogbreuk opliep. Boom reed Gent-Wevelgem wel uit.

Degenkolb

De winnaar van die Belgische semi-klassieker, de Duitser John Degenkolb, zal de kopman zijn van Giant-Shimano.

De Nederlandse ploeg zal in in de tweede grote klassieker na Milaan-San Remo met dezelfe acht renners starten als zondag in Gent-Wevelgem.

Dat betekent dat Degenkolb wordt ondersteund door de Nederlanders Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer, de Belgische schaduwkopman Dries Devenyns, de Duitser Nikias Arndt en de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg.

"Ons rijden in de E3 Prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem geeft ons heel veel vertrouwen voor zondag", vertelt coach Marc Reef. "We zullen proberen een goed resultaat te behalen door Degenkolb en Devenyns tot het eind te ondersteunen."