Manchester United-verdediger Alexander Büttner kijkt uit naar het duel met Arjen Robben dinsdag in de kwartfinale van de Champions League.

Omdat de vaste linksback van United, Patrice Evra, geschorst is voor het heenduel met Bayern München zal Büttner dinsdag normaal gesproken in de basis starten. Hierdoor zal de 25-jarige Nederlander veel te maken krijgen met Robben, de rechtsbuiten van de Duitse titelverdediger.

"Ik weet wat Arjen Robben kan en ik ben klaar voor hem. Ik heb er veel vertrouwen in", zegt de oud-speler van Vitesse tegen Sky Sports. "Ik heb genoeg van hem gezien om te weten hoe hij speelt. We weten allemaal hoe goed hij is."

"Het wordt een heel belangrijke wedstrijd dinsdag, maar dat is waarom je voetbalt. Het is een grote kans voor mij om te laten zien wat ik kan. Het zal goed zijn voor mijn carrière als ik het goed doe tegen Robben."

Ritme

Büttner kreeg in de competitiewedstrijden tegen West Ham United en afgelopen zaterdag tegen Aston Villa al een basisplaats van manager David Moyes om ritme op te doen voor de confrontatie met Bayern.

"Ik heb nu twee wedstrijden gespeeld en dat ging goed. Dat is heel belangrijk, want het zou moeilijk zijn geweest zonder die duels opeens te moeten spelen in zo'n belangrijke wedstrijd."

"Hopelijk kan ik verder bouwen op mijn laatste twee duels, ook na Bayern", stelt Büttner, die dit seizoen tot nu toe vijf competitiewedstrijden speelde voor 'The Mancunians'.

De heenwedstrijd op Old Trafford begint dinsdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van de Spaanse arbiter Carlos Velasco Carballo. Voor Manchester United, de huidige nummer zeven van Engeland, is de Champions League de laatste kans op een prijs deze jaargang.

Laatste onderlinge resultaten

FC Bayern München 9 apr 2014
3 - 1
Manchester United
Manchester United 1 apr 2014
1 - 1
FC Bayern München
Manchester United 7 apr 2010
3 - 2
FC Bayern München