Sebastian Vettel claimt dat Red Bull Racing momenteel meer progressie boekt dan Mercedes, de overtuigende zege van Lewis Hamilton in de Grand Prix van Maleisië ten spijt.

De regerend wereldkampioen beschouwde zijn derde plaats op het Sepang International Circuit als een overwinning na alle problemen in de winter.

Vettel en zijn nieuwe teammaat Daniel Ricciardo konden in de aanloop naar het seizoen nauwelijks kilometers maken met de RB10, door onder meer koelingsproblemen.

"Het is allemaal heel positief wat er is gebeurd sinds de testsessies", vertelt Vettel aan verschillende media. "Zowel het team als Renault (de motorenleverancier, red.) heeft fantastisch werk verricht. Maar er is nog een lange weg te gaan."

Zondag moest Vettel ruim 24 seconden toegeven op Hamilton. "Sommige coureurs zijn nog sneller dan wij, en zeker die van Mercedes. Het is nu aan ons om te reageren. Wij moesten met een grote achterstand beginnen, dat maakt het zeker niet eenvoudiger. Gelukkig lijkt het er nu op dat wij grotere stappen zetten dan zij en hopelijk blijft dat zo."

Tien rondjes

Vettel weet nog waar Red Bull Racing anderhalve maand geleden stond. "We konden niet eens tien rondjes achtereen rijden en nu finishten we een van de lastigste races van het seizoen als je kijkt naar de temperatuur. We zijn nog steeds een sterk team."

In het kampioenschap bezet de Duitser de zevende plaats. WK-leider Nico Rosberg heeft tot nu toe 28 punten meer verzameld dan de titelverdediger. Komend weekeinde is de Grand Prix van Bahrein.