Roger Federer maakt voor het eerst sinds juni 2013 deel uit van de top vier van de wereldranglijst. De 32-jarige Zwitser verruilt de vijfde voor de vierde plaats na het bereiken van de kwartfinales op het Masterstoernooi van Miami.

De lijst wordt nog altijd aangevoerd door Rafael Nadal, die zondagavond in de eindstrijd van Miami zijn meerdere moest erkennen in nummer twee Novak Djokovic.

Stanislas Wawrinka, Federer en Tomas Berdych completeren de top vijf. Andy Murray zakt van de zesde naar de achtste plaats.

Hoewel hij twee plaatsen moet inleveren en nu 48e staat, is Robin Haase nog altijd de beste Nederlander. Igor Sijsling is de mondiale nummer 55, bij de vorige ranking bekleedde de Amsterdammer de 54e plek.

Jesse Huta Galung (120e, was 116e), Thiemo de Bakker (156e, was 162e) en Thomas Schoorel (183e, net als bij de vorige ranking) staan ook nog in de top tweehonderd.

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn er geen mutaties in de top vijf. Serena Williams bezet nog steeds de eerste plaats, voor Na Li, Agnieszka Radwanska, Victoria Azarenka en Simona Halep.

Kiki Bertens is op plaats 135 de beste Nederlandse. De speelster uit Wateringen boekt daarmee twaalf plekken winst. Arantxa Rus wint één positie en staat nu 152e.