Vitesse heeft Merab Jordania, de voormalige eigenaar van de club, een stadionverbod voor drie jaar opgelegd.

Jordania zou ruzie hebben gehad met algemeen directeur Joost de Wit en hem zelfs hebben bedreigd. De Wit heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan tegen de Georgiër.

Volgens NRC zou Jordania in het bijzijn van diverse clubmedewerkers hebben gedreigd de vingers van De Wit af te snijden.

De Wit liet zelf aan de krant weten dat het politieonderzoek nog loopt en dat hij verder geen mededelingen doet. "Ik heb inderdaad aangifte gedaan tegen Jordania. Er zijn grenzen, ook ik heb een gezin", zei De Wit nog wel tegen Voetbal International.

Reactie Jordania

Jordania meldt aan De Telegraaf dat hij in een later stadium reageert op de zaak. "Alles wordt in Arnhem nu kapot gemaakt. Ik vertel later mijn kant van het verhaal wel."

De Georgiër stapte in augustus 2010 binnen bij Vitesse, maar verkocht zijn aandelen in oktober vorig jaar aan de Russische miljardair Alexander Tsjigirinski.

Rommelt

Het rommelt al een tijdje bij Vitesse. Vanwege een conflict met de clubleiding vertrekt de persvoorlichtster Ester Bal komende zomer na zestien jaar dienst bij de club.

Daarnaast is er veel kritiek op de Amerikaanse commercieel directeur Peter Gansler, die er maar niet in slaagt een grote hoofdsponsor te strikken.

De Wit is sinds mei vorig jaar de algemeen directeur in Arnhem. De oud-bestuurder van RKC Waalwijk volgde Erwin Kasakowski op. Enkele maanden later werd Mohammed Allach aangesteld als nieuwe technisch directeur, waarmee de directie van Vitesse in korte tijd een heel nieuw gezicht kreeg.