Novak Djokovic heeft zondag voor de vierde keer in zijn carrière het masterstoernooi van Miami gewonnen. De Serviër versloeg in de finale Rafael Nadal overtuigend in twee sets: 6-3 en 6-3.

De partij nam 83 minuten in beslag. Voor de Spanjaard was het al de vierde keer dat hij de eindstrijd in de stad in Florida verloor. Nadal heeft het prestigieuze toernooi nog nooit gewonnen.

De eerste set werd op details beslist. Beide spelers kregen één breakpoint. Doordat Djokovic die in de zesde game met beide handen aangreep en Nadal er niet in slaagde te breken, ging de Serviër met de setwinst aan de haal.

Djokovic deelde in de openingsgame van de tweede set een dreun uit door opnieuw door de opslag van Nadal heen te gaan. De Spanjaard bleef vervolgens onmachtig op de service van Djokovic en werd zelf bij 3-5 nogmaals gebroken.

Djokovic was eerder in 2007, 2011 en 2012 de beste in Miami. In 2011 speelde de Serviër ook al in de finale tegen Nadal. Toen werd de wedstrijd na drie sets beslist. Nadal verloor zijn andere finales in 2005 en 2008.

Hingis

Martina Hingis heeft na zeven jaar weer een WTA-titel veroverd. Samen met Sabine Lisicki uit Duitsland schreef Hingis (33) het dubbelspel in Miami op haar naam.

In de finale rekenden ze af met het Russische koppel Jelena Vesnina/Jekaterina Makarova: 4-6, 6-4 en 10-5.

De voormalige nummer één van de wereld, winnares van vijf Grand Slam-titels in het enkelspel, pakte in 2007 haar laatste titel op de WTA Tour.

Hingis kwam al twee keer terug op haar besluit om te stoppen met tennissen. Vorig jaar ging de Zwitserse weer dubbelen, met de titel in Miami nu als voornaamste resultaat.