Bojan Krkic begint zondag in de topper tegen FC Twente in de spits bij Ajax. Stefano Denswil vervangt de geblesseerde Niklas Moisander, terwijl Ricardo Kishna terugkeert in de basis.

Bojan vervangt Kolbeinn Sigthorsson in de punt van de aanval. De Spanjaard staat tussen Kishna en Lasse Schöne in. "Er staan twee boomlange Scandinaviërs in het centrum bij Twente en ik denk dat Bojan dan beter van pas komt", verklaarde coach Frank de Boer zijn keuze bij FOX Sports.

De 19-jarige Kishna werd afgelopen donderdag bij het met 1-0 gewonnen bekerduel bij AZ buiten de eerste elf gehouden door De Boer, omdat de coach zijn jonge buitenspeler niet twee volledige wedstrijden in vier dagen wil laten spelen.

Moisander ontbreekt bij Ajax omdat hij tegen AZ knieklachten opliep na een botsing met Kenneth Vermeer. Die keeper heeft in het doel weer moeten plaatsmaken voor Jasper Cillessen. De verdediging bestaat naast Denswil uit Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en Nicolai Boilesen.

De ploeg uit de hoofdstad hoopt tegen Twente weer het juiste spoor te vinden in de eredivisie. De koploper speelde de laatste twee competitiewedstrijden gelijk tegen SC Cambuur (1-1) en NAC Breda (0-0).

Twente

Bij FC Twente hebben Cuco Martina en Robbert Schilder een basisplaats. Zij vervangen de geschorste vleugelverdedigers Roberto Rosales en Dico Koppers ten opzichte van het laatste duel van de Tukkers, twee weken geleden tegen AZ (2-1 winst)

Centrumspits Luc Castaignos keert terug van een schorsing, terwijl centraal in de defensie Andreas Bjelland weer fit genoeg is om te spelen. Voorin krijgt Youness Mokhtar de voorkeur boven Jesus Corona.

Het verschil tussen Ajax en Twente voorafgaande aan de topper van zondag is zeven punten. De wedstrijd in de Amsterdam Arena begint om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Pieter Vink.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Bojan, Kishna.

Opstelling FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder; Gutierrez, Ebecilio, Tadic; Promes, Castaignos, Mokhtar.

Klaassen: 'Zelfs mijn seizoen kan nog mislukken'

Ajax kan sterke reeksen uitbreiden tegen FC Twente