Feyenoord begint zonder Joris Mathijsen aan het thuisduel met Go Ahead Eagles.

De verdediger is zoals verwacht te geblesseerd om aan de wedstrijd tegen de promovendus te beginnen. De verdediging bestaat nu uit Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Terence Kongolo en Bruno Martins Indi.

Laatstgenoemde keert daardoor terug in het basisteam van de Rotterdammers. In de vorige eredivisiewedstrijd tegen sc Heerenveen (2-0) zat hij nog op de bank.

Het middenveld van de Rotterdammers bestaat uit Jordy Clasie, Lex Immers en Tonny Vilhena. Ten opzichte van het duel met de Friezen neemt Vilhena de plek in van Ruud Vormer, die tegen Go Ahead op de bank begint.

Verder zijn er weinig verrassingen in de basiself van trainer Ronald Koeman. Mitchell te Vrede vervangt opnieuw de geschorste Graziano Pellè in de punt van de aanval. Op de flanken starten Ruben Schaken en Jean-Paul Boëtius.

Bij Go Ahead ontbreekt verdediger Doke Schmidt wegens een blindedarmonsteking. Hij wordt vervangen door Mawouna Amevor.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede en Boëtius.

Opstelling Go Ahead Eagles: Andersen; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Turuc, Rijsdijk; Antonia, Falkenburg en Houtkoop.

Het duel in de Kuip begint om 12.30 uur.

Koeman rekent niet op Mathijsen tegen Go Ahead Eagles