Davy Klaassen brak dit jaar glansrijk door bij Ajax, maar realiseert zich dat het weinig waard is als de Amsterdammers alsnog de titel verspelen. Zondag komt concurrent FC Twente op bezoek in de Arena.

"Natuurlijk is het een bijzonder jaar voor mij, maar zonder kampioenschap zou het alsnog een mislukt seizoen zijn", aldus Klaassen, die donderdag met Ajax ten koste van AZ de bekerfinale bereikte, in gesprek met NU.nl.

De middenvelder rekent erop dat koploper Ajax, dat zeven punten meer heeft dan nummer drie Twente, zich na twee gelijke spelen tegen respectievelijk SC Cambuur en NAC Breda herstelt in de competitie.

"In de vorige wedstrijden ontbrak de frisheid gewoon een beetje. Het scheelt ook dat Twente zich niet gaat ingraven en tegen dat soort ploegen spelen wij beter. Het is hun laatste kans, dus zij zullen alles op alles zetten, maar dat doen wij ook."

Gesprek

Ajax speelde tegen AZ de eerste wedstrijd in anderhalve week na een vrij weekend door de nucleaire top. Die onderbreking beviel Klaassen persoonlijk niet, maar bood de selectie wel een kans om de mindere duels van deze maand goed te evalueren.

"Ik blijf liever in het ritme en voelde tegen AZ ook dat ik tien dagen niet heb gespeeld. Het was een zware wedstrijd, al vind ik dat toch nog prettiger dan een week alleen maar trainen. Deze week hebben we ook drie wedstrijden en dat bevalt me wel."

"Omdat het voetballend even niet lekker ging, was het wel goed dat we de tijd hadden om het erover te hebben. Het was niet zo dat we dachten dat we er niets meer van konden, maar er moest wel een schepje bovenop. Zo kan het niet verder, hebben we gezegd."

Na Twente treft Ajax woensdag RKC in Waalwijk en zondag moet de ploeg op bezoek bij het sterke Vitesse. "We willen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk kampioen worden en als we die drie wedstrijden winnen, kan het ons bijna niet meer ontgaan."

WK

Voor de 21-jarige Klaassen rest na de laatste zes competitiewedstrijden en de bekerfinale mogelijk nog een WK met Oranje. Hij maakte onlangs tegen Frankrijk zijn debuut en lijkt qua fitheid wel in de profielschets van bondscoach Louis van Gaal te passen.

"Dat is mooi dan. Natuurlijk wil ik naar het WK, maar ik heb echt geen idee of dat gaat gebeuren. Ik moet het in de laatste wedstrijden nog laten zien, al denk ik nu nog niet aan dat toernooi. Het is met het oog op het WK inderdaad wel lekker dat ik veel wedstrijden achter elkaar aan kan."

Voor de eventuele reis naar Brazilië zal Klaassen nog zijn handtekening zetten onder een verbeterd contract bij Ajax, dat hem tot medio 2018 in plaats van 2016 aan de club bindt. Een maand geleden gaf hij al aan dat de nieuwe overeenkomst bijna rond was en aan die status is weinig veranderd.

"Het is echt bijna, alleen de handtekening ontbreekt nog en daar is geen haast bij. Er staat nog geen afspraak, maar het zal binnenkort wel gebeuren. Er zijn geen problemen mee hoor. Ik heb het naar mijn zin en Ajax wil met me door. Dat soort dingen lopen gewoon altijd even."

Ajax kan sterke reeksen uitbreiden tegen FC Twente

Ajax mist Moisander in topper tegen FC Twente