Serena Williams heeft zaterdag voor de zevende keer de titel gepakt bij het toernooi van Miami. 

De Amerikaanse favoriete won in de finale in twee sets van Na Li. Alleen in de eerste was de nummer twee van de plaatsingslijst lange tijd gelijkwaardig en aanvankelijk zelfs beter: 7-5 en 6-1.

Williams begon niet best aan de eindstrijd. Ze leverde meteen haar service in en maakte een serie onnodige fouten. De Chinese kwam met liefst 5-2 voor en had de set voor het grijpen. Zover kwam het echter niet.

Williams rechtte de rug en slaagde er plotseling wel in van haar service een wapen te maken. Ze stuurde de ballen in de rally bovendien steeds vaker naar de gewenste plekken.

De herontdekte kwaliteiten leverden haar vijf games op rij op, ook doordat haar opponente ineens naliet kansen te benutten. Na vijf kwartier was de set alsnog voor de titelverdedigster. Na Li kwam die klap niet te boven.

74 partijen

Williams breidde met haar zege haar imponerende cijfers in onderlinge confrontaties met Na Li uit. Van de twaalf partijen tegen de 32-jarige Chinese won Williams er elf. En van haar in totaal 74 partijen in Miami verloor ze er slechts zeven.

Met haar zeven titels heeft Williams nu een absoluut record in handen. Ze deelde dat met Andre Agassi, die het in dezelfde week gehouden ATP-toernooi op het hardcourt van Key Biscayne zes keer op zijn naam wist te schrijven.

Zondag staan Rafael Nadal en Novak Djokovic nog tegenover elkaar in de mannenfinale in Miami.