Stef Clement heeft de zesde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Belkin-coureur reed op een kilometer van de finish weg uit een kopgroep en kwam solo over de streep.

Clement had een kleine voorsprong op Rudy Molard. Het peloton volgde op bijna een minuut.

Clement zocht in de zesde rit, die ging van El Vendrell naar Vilanova i la Geltrú over ruim 163 kilometer, al snel de aanval. Samen met onder anderen Pierre Rolland en Jens Voigt vormde hij een kopgroep van negen renners.

Zij liepen uit naar een maximale voorsprong van ruim vier minuten. Met nog 25 kilometer te gaan werd het tempo in het peloton opgeschroefd. Mede door de harde wind liep de voorsprong van de kopgroep snel terug.

Op tien kilometer van de streep plaatsten diverse renners demarrages. Ook Clement probeerde weg te rijden, maar elke ontsnapping mislukte.

Met nog een kilometer te rijden, zette Clement nog eens aan. Ditmaal hield hij wel stand. Voor de Tilburger was het zijn tweede succes in de Catalaanse ronde. Eerder had hij al de bergtrui veroverd.

Rodriguez

In de top van het algemeen klassement veranderde er niets. Leider Joaquim Rodriguez heeft nog altijd een voorsprong van vier seconden op Contador en zeven tellen op Tejay van Garderen.

De Ronde van Catalonië, een wedstrijd uit de UCI WorldTour, eindigt zondag.

Clement: 'Dit maakt veel goed'