FC Utrecht heeft op de valreep een punt gepakt bij NAC Breda. Cedric van der Gun bepaalde in blessuretijd de eindstand op 2-2.

Het duel kende een opmerkelijke slotfase. Dave Bulthuis maakte vier minuten voor tijd de 1-0 van Danny Verbeek ongedaan.

Door een blunder van doelman Robbin Ruiter leek de zege via een rake kopbal van Rydell Poepon naar NAC te gaan, maar twee minuten later zorgde Van der Gun alsnog voor de puntendeling.

Beide ploegen hadden weinig aan het gelijkspel. NAC kwam op 34 punten en heeft zeven punten voorsprong op nummer zestien RKC Waalwijk, dat zondag in actie komt tegen hekkensluiter Roda JC.

FC Utrecht heeft nu 32 punten en is terug te vinden op de veertiende plaats op de ranglijst.

Matig

NAC en FC Utrecht speelden een zeer matige eerste helft. Kansen werden er aan beide kanten nauwelijks gecreëerd. Namens FC Utrecht was Juan Agudelo dicht bij een doelpunt en vlak voor rust kreeg Poepon een grote mogelijkheid. Zijn kopbal was echter een makkelijke prooi voor Ruiter.

Na rust viel er veel meer te beleven. FC Utrecht was aanvankelijk de betere ploeg, maar het was NAC dat op voorsprong kwam. Verbeek schoot op aangeven van Kees Kwakman hard en fraai raak.

De thuisploeg kreeg in het restant van de wedstrijd de nodige kansen op een tweede treffer. Dat lukte niet, waarna FC Utrecht in de slotfase profiteerde.

Bulthuis verlengde met het hoofd een vrije trap van Tommy Oar. Via Poepon, Ruiter liet de kopbal van de spits uit zijn handen glippen, kwam NAC nog wel op voorsprong, maar Van der Gun dompelde de Brabanders alsnog in rouw.