FC Dordrecht heeft vrijdag de koppositie van de Jupiler League verder verstevigd. De nummer één van de ranglijst versloeg voor eigen publiek Helmond Sport met 1-0.

Erixon Danso tekende al na twee minuten voor de enige treffer van de wedstrijd. Helmond Sport voetbalde vanaf de 25e minuut met tien man, na een rode kaart voor Jeffrey van Nuland.

FC Dordrecht vergrootte de voorsprong op Willem II tot zeven punten. De nummer twee uit Tilburg speelt maandag tegen Jong Ajax en heeft ook nog een inhaalwedstrijd tegen De Graafschap op het programma staan.

Willem II en FC Dordrecht treffen elkaar volgende week in Brabant.

Sparta

Sparta vervolgde de lijdensweg door het seizoen in de uitwedstrijd bij FC Eindhoven. Donny de Groot (twee) en Cristián Cuevas zorgden in de eerste helft al voor een ruime voorsprong voor de thuisclub (3-0). Jens van Son tekende in de slotfase voor de eindstand van 4-0.

Excelsior boekte een gelukkige zege op FC Volendam (2-1). Lars Veldwijk opende de score voor de thuisclub uit Rotterdam met zijn 22e treffer van het seizoen. Robert Mühren maakte gelijk. De topschutter van de eerste divisie vierde zijn 24 competitietreffer.

Dat was niet voldoende voor een gelijkspel, omdat Raoul Esseboom in blessuretijd op ongelukkige wijze nog zijn eigen doelman passeerde.

Jong PSV

Fortuna Sittard was voor eigen publiek te sterk voor Jong PSV (2-1). Alex Schalk bracht het tweede team van de club uit Eindhoven nog wel op voorsprong.

Jeffrey Vlug en Ramon Voorn scoorden vervolgens voor de thuisclub.