Guus Hiddink kan zich helemaal vinden in de beslissing van de KNVB om na het EK in 2016 verder te gaan met Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal.

Blind wordt dan de opvolger van Hiddink, die vrijdag werd gepresenteerd als de nieuwe keuzeheer van Oranje. Hij neemt na het WK in Brazilië de taken over van Louis van Gaal.

"Blind heeft de laatste jaren bewezen dat hij er goed opstaat. Dat heb ik van verschillende kanten gehoord. Ik heb bovendien ook zelf met hem gesproken. Ik weet dat hij de zaken heel goed voor elkaar heeft. Binnen de KNVB, maar ook met het team is hij heel goed."

"Je moet het goede behouden en Blind doet het goed", aldus de 67-jarige Varssevelder tijdens de presentatie van het boek Vijftig tinten Struis, waarvan hij het eerste exemplaar in ontvangst nam.

Duitsland

Volgens Hiddink is er lang over deze constructie gesproken. "De KNVB wil naar een langere en gestructureerdere lijn. Naar het voorbeeld van Duitsland, waar Joachim Löw al jarenlang bondscoach is, maar ook geen langjarige trainersachtergrond had bij verschillende clubs. Toch hebben ze hem daar neergezet. De KNVB wil ook die kant op."

Hiddink liet verder weten dat hij na twee jaar gaat vertrekken. "Ik teken voor twee jaar en daarna wordt het overgenomen. Ik ga niet verder als technisch directeur bij de KNVB. Wat ik wel ga doen, zien we dan wel."

Van Nistelrooij

De voormalig trainer van onder andere PSV en Chelsea is blij dat naast Blind ook Ruud van Nistelrooij hem gaat assisteren bij het Nederlands elftal.

"Ruud was zeer enthousiast en gaat ook een trainerscursus volgen. Jaap Stam heeft op het laatste moment een andere route gekozen, dus voorlopig blijft het zo. Er zijn nog gesprekken gaande over wie de keeperstrainer wordt. Buiten de keeperstrainer komt er in principe niets meer biij."

Hiddink sloot uit dat Jan Wouters nog als assistent wordt toegevoegd, zoals her en der werd gesuggereerd.

Blind volgt Hiddink op na EK 2016

Van Oostveen: 'We halen schat aan ervaring'

Hiddink wordt oudste bondscoach in historie Oranje