Ernest Faber heeft Georginio Wijnaldum opgenomen in de selectie voor de wedstrijd tegen FC Groningen, zaterdag in Eindhoven.

De vervanger van de aan zijn rug geopereerde trainer Phillip Cocu laat Wijnaldum vermoedelijk op de reservebank beginnen. De aanvoerder was maanden uit de roulatie door een rugblessure.

Spits Tim Matavz is tegen FC Groningen niet inzetbaar. Volgens Faber heeft hij last van zijn knie. De blessure is niet ernstig.

Faber verwacht dat Matavz volgende week weer kan aansluiten bij de groep.

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen gaat er vanuit dat Richairo Zivkovic tegen PSV gewoon kan spelen. De talentvolle spits, die na dit seizoen naar Ajax vertrekt, raakte woensdag op de training geblesseerd aan een enkel.

''Vandaag deed Zivkovic gewoon mee en dus lijkt alles richting PSV goed te komen'', zei Van de Looi vrijdag.

De coach moet het in Eindhoven zeker stellen zonder de geblesseerde Michael de Leeuw, Nick Bakker, Henk Bos, Stefano Magnasco, Hilal Ben Moussa en Tom Hiariej. Yoëll van Nieff keert terug na een schorsing.

Feyenoord

Feyenoord kan zondag tegen Go Ahead Eagles waarschijnlijk geen beroep doen op Joris Mathijsen. 

De 33-jarige verdediger kampt met kuitklachten. Hij verliet vrijdag na de warming-up uit voorzorg de groepstraining.

"Afgaande op vanochtend, ga ik ervan uit dat Joris niet kan spelen", aldus trainer Ronald Koeman op de website van Feyenoord. "Maar het is afwachten hoe hij er morgen na de afsluitende training voor staat."

Koeman kan sowieso Graziano Pellè (geschorst) en John Goossens (hamstringblessure) niet inzetten.

Feyenoord bezet de vijfde plaats in de eredivisie, maar heeft minder verliespunten dan nummer twee PSV. De Rotterdammers kwamen afgelopen weekeinde niet in actie vanwege de nucleaire top.

Titel

De coach gaat vol voor de tweede plaats met Feyenoord. Koeman denkt dat Feyenoord de landstitel niet meer in eigen hand heeft. ''Normaal gesproken is de tweede plaats het maximale voor ons'', zei Koeman. ''Als dat anders blijkt te zijn: graag.''

De coach, die na dit seizoen bij Feyenoord vertrekt, denkt dat Go Ahead niet vol op de aanval zal spelen.

''Die ploeg speelt het hele seizoen al onbevangen. Go Ahead Eagles heeft een duidelijke speelwijze en gaat van eigen kracht uit. Toch zal die ploeg niet met een gerust hart naar De Kuip afreizen. Ik verwacht dat de tegenstander zich zal aanpassen aan ons.''

Doke Schmidt ontbreekt zondag bij Go Ahead Eagles. Hij herstelt nog van een operatie na een acute blindedarmontsteking. Trainer Foeke Booy weet nog niet wanneer hij weer over zijn verdediger kan beschikken.

De coach van de Eagles kijkt wel uit naar de wedstrijd in de Rotterdamse Kuip. ''Dat stadion ademt een geweldige sfeer. Het is Go Ahead in het groot, met al die meelevende supporters. Ik heb dat als speler ook altijd geweldig gevonden. Het zijn de krenten in de pap."