Michael van Gerwen heeft donderdagavond in Dublin de Schot Peter Wright de eerste nederlaag toegebracht in de Premier League Darts. Raymond van Barneveld en Phil Taylor speelden gelijk.

Titelverdediger Van Gerwen versloeg de kleurrijke Wright in de achtste speelronde met 7-5. Daarmee kwam de wereldkampioen alleen aan kop van de zwaar gedoteerde competitie. Van Gerwen heeft nu dertien punten, Wright bleef op elf staan.

In de laatste partij van de avond namen de veelvoudige wereldkampioenen Van Barneveld en Taylor het tegen elkaar op. De Hagenaar liet de Engelsman ontsnappen na een voorsprong van 5-3.

'Barney' was tot dat moment erg trefzeker op de dubbels, maar raakte die vorm onverhoeds kwijt. Taylor profiteerde en pakte drie legs op rij. In de beslissende twaalfde leg stelde zijn Nederlandse rivaal alsnog een gelijkspel veilig: 6-6.

Final Four

Van Gerwen en Van Barneveld (tien punten) zijn al zeker van deelname aan de tweede fase, met nog maar acht darters, en tevens voldoende in vorm om de 'Final Four' te kunnen halen.

Volgende week wordt in Cardiff beslist wie er na Simon Whitlock afvalt. De Australiër degradeerde na een puntendeling met Wes Newton (6-6), die ook nog allerminst zeker is van een vervolg.