Sebastian Vettel heeft geen goed woord over voor het geluid dat de Formule 1-wagens dit seizoen produceren.

"Het is shit. Ik zat tijdens de race in Melbourne op de pitmuur en het was stiller dan in een bar", foetert Vettel, die twee weken geleden vroeg uitviel in Australië.

"Dit is niet goed voor de fans. Formule 1 moet spectaculair zijn en geluid is één van de belangrijkste dingen."

Door het overschakelen op de V6-turbomotor is het geluid van de auto's drastisch afgenomen wat op veel verzet van de liefhebbers stuit.

Trilling

Viervoudig wereldkampioen Vettel (26), woensdag nog bekroond als sportman van het jaar op het Lareus-gala, memoreert zijn tijd als fan.

"Ik herinner me dat ik op mijn zesde ging kijken naar de vrije training in Duitsland en het enige dat ik nog weet, is het geluid."

"De auto's maakten ontzettend veel herrie en ik voelde de trillingen van de auto rond het circuit. Het is erg jammer dat we dat niet meer hebben."

Ecclestone

Formule 1-baas Bernie Ecclestone gaf eerder ook al aan dat het nieuwe geluid hem niet bevalt en wil onderzoeken of er iets aan gedaan kan worden.

Daniel Ricciardo, de Australische teamgenoot van Vettel bij Red Bull, kan wel leven met de nieuwe motoren. "Op volle snelheid horen we alsnog niet wat er gebeurt. We horen in onze helmen nog niks van de omgeving."

"Ik denk dat het wel prima is. Het is anders, iets waar we aan moeten wennen. Op deze manier houd ik waarschijnlijk een goed gehoor, dus je hoort mij niet klagen."

Alles wat u moet weten over de GP Maleisië: 'Schrijf Vettel niet af'