MONTE CARLO - Sjeng Schalken is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het tennistoernooi van Monte Carlo. De Limburger verloor maandag in de eerste ronde van de Spanjaard Alberto Martin: 6-7 2-6.

Verrassender was de uitschakeling van de Rus Jevgeni Kafelnikov, de nummer drie van de plaatsingslijst. Hij verloor kansloos van de Oostenrijker Markus Hipfl. De manier waarop was ontluisterend. De olympisch kampioen zwalkte over het gravel en deed bijna niets goed. Hij pakte in totaal slechts drie games mee: 1-6 2-6. Kafelnikov verloor overigens vorig jaar ook al van Hipfl in de eerste ronde.

Gasquet

Frankrijk verwelkomde maandag een nieuw talent, vijftien jaar oud pas en luisterend naar de naam Richard Gasquet. De jonge qualifier, geboren in Béziers en nu wonend in Parijs, verveelvoudigde bovendien zijn zakgeld door de Argentijn Franco Squillari te verslaan.

Gasquet stond daarvoor wel bijna 2,5 uur op de baan. Hij won uiteindelijk in drie sets van de 26-jarige linkshandige Zuid-Amerikaan: 7-6 3-6 7-5.