Michael Phelps lijkt zich op te maken voor een comeback. De zwemmer, die na de Spelen van 2012 zijn loopbaan beëindigde, traint momenteel vijf keer per week en overweegt zich in te schrijven voor de Amerikaanse kampioenschappen.

Dat zegt zijn coach Bob Bowman in verschillende Amerikaanse media. "Hij is fysiek gezien in elk geval in orde. Ik denk dat Michael heel goed weet op welk niveau hij zit. We zullen eens op de kalender kijken of hij binnenkort deel kan nemen aan één of twee wedstrijden."

De Amerikaanse kampioenschappen worden gehouden in Irvine, in augustus. Phelps hoeft niet deel te nemen aan dit toernooi om een ticket voor de WK in 2015 te veroveren.

"Als hij het gaat doen, vindt hij de Amerikaanse kampioenschappen misschien wel heel leuk", aldus Bowman. "De eerste vraag is of hij weer een wedstrijd wil zwemmen. Dan weten we hoe hij ervoor staat."

Kortere nummers

Mocht Phelps zich inschrijven voor titeltoernooien, dan zal hij in eerste instantie uitkomen op de kortere nummers, zoals de 100 meter vlinderslag en 100 meter vrije slag.

De Amerikaan maakt sinds vorig jaar weer deel uit van de zogeheten testing pool van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA, een voorwaarde om op het hoogste niveau deel te nemen aan sportwedstrijden.

Phelps won 22 medailles (achttien keer goud, twee keer zilver en twee brons) op de Spelen, waarmee hij de meest succesvolle olympiër aller tijden is.