sc Heerenveen heeft de optie in het contract van Hakim Ziyech gelicht. Hierdoor staat de middenvelder nu tot medio 2015 onder contract in het Abe Lenstra Stadion.

Dat meldt Heerenveen woensdag op de clubsite. De oude verbintenis van Ziyech liep deze zomer af.

Het is nog maar de vraag of de in Dronten geboren voetballer volgend seizoen ook daadwerkelijk uit zal komen voor de Friezen. Aan het begin van deze maand liepen onderhandelingen over een nieuw contract op niets uit.

Zijn zaakwaarnemer Nakhli Mondial gaf destijds aan dat clubs in Nederland en het buitenland interesse hebben getoond in Ziyech. Door de optie te lichten, voorkomt Heerenveen dat de 21-jarige middenvelder komende zomer transfervrij de deur uit kan lopen.

Belangrijke rol

Ziyech kent dit seizoen zijn doorbraak in de hoofdmacht van Heerenveen. Onder Marco van Basten is hij uitgegroeid tot een basisspeler en met acht goals en negen assists speelt hij een belangrijke rol in het elftal dat met nog vijf wedstrijden te gaan zesde staat in de eredivisie.

Heerenveen heeft ook de optie in het contract van Doke Schmidt gelicht, waardoor de 21-jarige rechtsback eveneens tot de zomer van 2015 op de loonlijst staat. Hij speelt dit seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles.