De internationale wielerunie UCI pleit ervoor om het baanwielrennen in de toekomst te verplaatsen naar de Winterspelen.

Brian Cookson vindt dat de opzet van de Olympische Spelen onder de loep genomen moet worden om de drukte op het zomerse evenement wat te verlichten.

"Als we het nou hebben over de Winterspelen: waarom moet het persé sneeuw en ijs zijn?", vraagt de preses van de UCI zich af in gesprek met de BBC.

De Brit is van mening dat indoorsporten prima tijdens de Winterspelen afgewerkt kunnen worden. "Als je op de Zomerspelen problemen ondervindt omdat alles te druk is door te veel faciliteiten, te veel sporten en te veel atleten, waarom zou je dat dan niet overwegen?"

Cookson neemt sporten als judo en badminton als voorbeeld, maar noemt ook het baanwielrennen. "Dat biedt bovendien de mogelijkheid tot meer disciplines en meer medailles, dus dat zou een mooie oplossing zijn."

Evaluatie

Thomas Bach, voorzitter van het internationaal olympisch comité (IOC), liet eerder al weten dat het olympische programma uitgebreid geëvalueerd zal worden en dat de uitkomsten aan het einde van het jaar gepresenteerd worden in Monaco.